Sivut

torstai 15. lokakuuta 2015

Pukkiponi ja hackamoret


Moikka! En oikein tiedä miten tän postauksen aloittaa. Viime viikolla fiilikset yhden ratsastuksen aikana muuttu aina sata ja yksi kertaa. Poni liikku koko viime viikon ihan mahtavasti käynnissä, ravissa ja laukassa oikeaan kierrokseen mutta se laukka vasempaan kierrokseen...

Se on näytti viime viikolla tältä.


Oikeaan kierrokseen mentäessähän mitään ongelmaa ei ollut, poni kulki nätisti ja omalla moottorilla (välillä vähän turhankin tehokkaasti), jaksoi keskittyä ja ei punkenu kokoajan lapa edellä.

Vasempaan kierrokseen kaikki meni taas ihan päin vastoin. Hoota piti koko ajan ratsastaa eteenpäin, poni pukitteli aina kun en keskittyny ratsastukseen ja laukan pyörittämiseen 100% se ei keskityny mihinkään tehtävään ja punki kulmissa lapa edellä menemään, ihankuin se olis halunnu päästä tilanteesta mahdollisimman nopeasti pois.

Tällä viikolla poni on vähän kevyemmällä, joten kun kävin eilen ratsastamassa Hoon, me tehtiin vaan lyhyitä laukannostoja ja laukkaympyröitä joissa keskityin vain laukan työstämiseen ja sen pyörimiseen. Hoo oli ihan mahtava eikä yhtään pukkia tullut koko ratsastuksen aikana. Olisiko pukit siis vain muistutus siitä että annoin ponille epäselvät avut kun en keskittyny ihan 101 % ratsastukseen? Toivottavasti.


 Hoo on liikkunut nyt pari viikkoo käynnissä ja ravissa ihan loistavasti, niinkuin jo sanoinkin. Poni on ruennut käyttämään enemmän takapäätäkin ja se liikkuu paljon rennommin. Kuten kuvistakin voi varmaan huomata, me vaihettiin kuolain hackamoreen. Poni on mennyt niillä paremmin kuin ikinä kuolaimilla. Hoon omistajan kanssa mietittiinkin että mennään näillä nyt kentällä, ja maastossa käytetään sit niveliä.

Perjantaina sain Camillan mukaan kuvaamaan ja vähä neuvomaan meitä. Tehtiin kerrankin jopa ihan kunnon tehtävää, kun annoin Camillan kehitellä meille semmosen :D Tehtiin kulmissa etuosakäännös ja pitkillä sivuilla pieni voltti. Poni meni molempiin suuntiin tosi kivasti, mutta erityisesti etuosakäänökset vasempaan kierroksen meni tosi hienosti! Poni keskitty ja kuunteli ihan satasella, eikä koittanu kokoajan lähtee kaahottamaan.
 Ravissa muutettiin vähän tehtävää. Lähettiin pitkän sivun kulmasta loivalle kaarevalle uralle ja kentän keskeltä tehtiin ympyrä sisälle päin. Lyhyellä sivulla koitin saada ponin kulkemaan pienempää ravia, ja pitkällä taas panostin siihen että poni liikkuu mahdollisimman rennosti ja letkeästi. Poni meni tässäkin hyvin.


 Laukassa tehtiin pieniä ympyröitä aina sivujen keskellä. Laukassa yritin saada ponin kuuntelemaan koko ajan ja menemään rauhallista laukkaa pelkästään istunnalla vaikuttaen. Kesti jonkin aikaa että sain ponin kulkemaan edes oikeaan kierrokseen niin, että se todella kuunteli mua. Sitten kun sain sen toimimaan meni poni tosi kivasti, ja saatiin vasempaankin kierrokseen hyvä kierros.
Niin siis mitenniin ratsastus on helppoa? :D

 Kaikista ongelmista huolimatta oon tosi tyytyväinen poniin. Ton ponin kovan kuoren alla on maailman suloisin ja ystävällisin poni kunhan sen saa esiin.
Maailman paras poni <3

Kaikki kuvat © Camilla Räsänen

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti