Sivut

torstai 20. elokuuta 2015

Pomppufiilis

Moikka!

Tän postauksen tekemisessä meni ihan luvattoman pitkään. Ajattelin kuitenkin nauttia viimesistä lomapäivistä enkä halunnu istua turhia konella.

Hacela on ollu nyt muutamana päivänä tosi outo. Se  hyppii pystyyn nykyään tosi useesti kun pitäs mennä toiselle pitkälle sivulle. Se ei oo ikinä ennen tehny tota, mitä nyt vähän hyppelehdittiin sillon kun alotin sen ratsastuksen. Juttelin aikaisemmin Hacen entisen vuokraajan kanssa ja H oli kuulema tehny tota aikasemminkin. Sille oli vissiin joskus sen aikasemmassa kodissa opetettu temppuna toi pystyyn hyppääminen ja H oli ruennu tekee sit sitä sillon kun tehdään jotain mitä se ei halua.

Sarjassamme "En tahdo tehdä mitä käsket"
Sit kun poni huomas että pystyyn hyppiminen ei auta se rupes toimimaan tosi kivasti ja me tultiin este muutaman kerran. Hace on ihan huippu esteillä, se yrittää aina  parhaansa ja korjailee mun virheitä. Se yleensä aina "imee" esteelle niin automaattisesti että mä voin keskittyä vaan omaan istuntaan. Huomasin tänään että H ei siedä vahvaa ratsastusta esteelle mennessä, sen pitää antaa mennä itse esteelle. Huomasin heti että kun otin vahvemmin ohjalla kiinni hyppy meni joka kerta pohjaan vaikka yritin ratsastaa sen oikeaan paikkaan niin tarkasti kun vaan pystyin. Heti kun annoin sen mennä enemmän itsenäisesti, rupes paikat tulemaan melkein itsestään oikeaan kohtaan. Hypyistä jäi ihan mahtava fiilis ja loppukäynneillä poni meni pitkin ohjin ilman mitään ongelmaa "mörkö"nurkkaan. 


Huomenna ajattelin kokeilla käydä tallilla vähän myöhemmin että ois vähän viileempi. Saattaa olla että ponia keljuttaa myös se että on niin kuuma, ei nimittäin ollu itellekkään mitenkään mieluista juosta koulun kuntotesteissä 25 asteen helteessä 1500 m. En siis periaatteessa yhtään ihmettele jos Hacee vähän keljuttaa. Ihana kuitenkin kun vihdoinkin tuli nää helteet! 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti